zaterdag 23 november 2019

THEMA: FEEST JE MEE?

Wat hebben we genoten van een fijne feest week in onze klas. Maandag vonden we een uitnodiging in de klas...jajaja...onze juf was bijna jarig. Dus tijd om eens het thema "feest" uit te werken.

Maandag voerden we een leerrijk kringgesprek: Wat hebben we nodig om te feesten? Waarom feesten we? Hoeveel keer nog slapen naar het feest?
Kaarten sorteren in ons sorteercentrum: Kerstkaarten, verjaardagskaarten,...
In de hoeken gingen we meteen aan de slag: er werden met clicks kronen gemaakt, cupcakes versierd, kaarten gesorteerd,....

Dinsdag was de klaspop wat boos...waarom kreeg juf al zoveel kaarsjes op haar kroon en hij niet? We leerden dat we eerst 1 jaar worden, dan 2 en zo verder. Samen telden we de kaarsjes op de taarten en oefenden we heel wat getalbeelden.

Een kroon maken voor juf met clicks
vullen volgens getalbeeld
Woensdag zochten we allerlei manieren om iemand te feliciteren. Maar wat zeg je dan op al die andere feesten: Wat zeg je op Kerstmis? op Pasen,....?
We ontdekten gekke ballonnen in de klas: rijm ballonnen. We zochten allerlei manieren om de ballonnen stuk te maken en zo de verschillende rijmwoorden te ontdekken.
Donderdag was het dringend tijd om alle voorbereidingen
tekenen van onze droomtaart 


te maken voor het feest...maar wat is nu jouw droomtaart. Samen tekende we onze eigen echte droomtaart....jammie...maar we kozen er toch voor om pannenkoeken te maken.
recept leren lezen en uitvoeren

Vrijdag was het feest. Juf was super blij. Wat een gezellige boel in de klas. Maar in het verhaal van Thomas was dat wel wat anders. Hij gaf ook een feest, maar er kwam niemand af? Hoe zouden wij ons voelen?

We sloten de week af met dansen en lekkere pannenkoeken.

Meer foto's te zien op de site van de school bij 2de kleuter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten