zondag 16 februari 2020

THEMA SUPERHELDEN

Op vraag van de kleuters....na lang wachten eindelijk het thema SUPERHELDEN.

Maandag ontdekten we samen een cape en een masker in de klas...al gauw werd de link gelegd naar het nieuwe thema...jaja..ze vragen er al zo lang naar, dus op vraag van de kleuters...het thema superhelden.

Samen maakten we een echte brainstorming over superhelden. Neen, we kunnen nog niet schrijven. De prentjes deden hun werk.  Zo ...nu weten we al heel wat over die helden. Tijd om aan de slag te gaan in de hoeken.
In de poppenhoek bouwden we een hokje om te transformeren. Pas op dat je de juiste code indrukt. In de knutselhoek werd er hard gewerkt aan een eigen cape, armband en nog veel meer. We mochten ook elk onze superheld schilderen.


Als echte superhelden leefden we ons uit in de Spiderman hoek...
In een gesprek vertelden we over de goede eigenschappen en de slechte eigenschappen van de superhelden .Aan de hand van prentjes bouwden we een eigen verhaal op. Niet gemakkelijk...maar stap voor stap hielp juf ons met ons verhaal. We kozen een held, een voorwerp en een plaats en verzonnen zo ons verhaal.

Deze week werkten we ook rond de begrippen zwaar en licht. We zochten in de klas het lichtste voorwerp en controleerden met de weegschaal wie gewonnen had.


Volgende week werken we nog wat verder rond superhelden.
even armworstelen


we sloten de week af met een helden filmpje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten