zaterdag 30 november 2019

Spiekpietjes in de klas en de Sint in nood

zoeken naar het Spiekpietje
Wat hebben we genoten deze week van ons nieuw thema: "De Spiekpietjes." Ken je de Spiekpietjes? Spiekpietjes zijn kleine zwarte pietjes die zich heel goed kunnen verstoppen. Ze komen al eens piepen of wij wel goed bezig zijn... alles schrijven ze op en op het einde van de dag bellen ze met hun GSM alles door naar de Sint. Via het mooie verhaal maakten we kennis met hen.
Speurtocht met de pijlen
Elke dag gingen we op zoek naar ons Spiekpietje in de klas. De ene keer konden we hem makkelijk vinden, de andere keer deden we een heuse speurtocht adhv pijlen om hem te zoeken...wat kon hij zich goed verstoppen. Maar wij kunnen dat ook. We speelden samen verstoppertje in onze klas...wat een fun.


Verstoppen maar. 
In de hoekjes werd er hard gewerkt en veel gespeeld. We knutselden een mooie Spiekpietjes kroon en oefenden daarvoor met naaien. Niet gemakkelijk hoor.
We leerden pijlen volgen, juist kleven en via de bee bot leerden we de pijlen programmeren.
Leren programmeren met de Bee-Bot

Donderdag vonden we een glazen fles in de klas...hé flessenpost. Via verschillende manieren probeerden we de brief eruit te krijgen. Het was een brief van de Sint...De boot heeft tegen een ijsberg gevaren.....en is nu stuurloos....Tijd om in actie te schieten want de Sint heeft onze hulp nodig.
Voor we een boot kunnen maken, namen we eerst verschillende boten waar. We sorteerden ze van groot naar klein, speelden er mee in de bouwhoek. In de schrijfdans les oefenden we verschillende bewegingen en zagen ene mooie boot tevoorschijn komen.
schrijfdans 
In de knutselhoek gaan we de uitdaging uit om allemaal onze eigen lievelingsboot te maken. De kleuters kiezen, zoeken samen ideetjes op, en zoeken hun materiaal uit dat ze nodig hebben. Wat een creativiteit, wat een uitdaging voor juf om al het juiste materiaal te zoeken.

Volgende week werken we verder rond dit thema want de Sint is op komst. Hopelijk zijn onze boten dan klaar zo kan Sint een nieuwe boot kiezen ( alé een prototype )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten