donderdag 6 februari 2020

THEMA KLEURENMONSTER

Op maandag was er iets heel vreemds gebeurd in de klas.. We kwamen binnen en zagen een gele draad liggen in de kring. We volgden de gele draad die door de klas heel liep. 
Opeens eindigde de draad bij een monstertje. Het was een groen monstertje die verwikkeld was in allemaal kleuren. Er stond ook een boek bij die we moesten lezen: "Het kleurenmonster"

Het kleurenmonstertje was in de war. Hij wist niet hoe hij zich moest voelen. 
Gelukkig was er een meisje die hem kon helpen en zo alle emoties eens op een rij kon zetten. 

Geel was blijdschap, Blauw is verdriet, Woede is roodgloeiend, Angst is zwart en donker als de nacht en dan was er nog groen. Groen staat voor kalmte en rust. 

We leerde de afgelopen week over al deze emoties. Waar worden we blij van? Waar worden we verdrietig van? Hoe kan je iemand terug blij maken als hij verdriet is. 
Wat gebeurd er als je boos bent? Waarvan worden we boos? Waar worden we rustig van?

Angst: In de kring stond er een doos. Ik vertelde aan de kleuters dat er een hele grote spin in de doos zat. Ze mochten eens door de gaatjes kijken maar moesten oppassen dat de spin zijn poot niet door het gaatje zou steken. Zo merkten we op dat sommige kleuters bang waren. Hoe mensen reageren als ze bang zijn. Uiteindelijk maakte we de doos open en zagen we dat het een fopje was. In de doos zat geen echte spin maar een knuffelspinDe kleuters vonden het een super leuk thema en zullen nog vaak aan de kleurenmonstertjes terug denken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten