vrijdag 31 januari 2020

Thema de winkelVorige week gingen we naar de winkel. Met de ganse klas namen we een kijkje in de Aldi. We namen een winkelkar en deden samen Juf Griet, Juf Annelies en wat boodschappen voor Mevr Marieke. alle kleuters hielpen mee. We zochten de verschillende producten in de winkel en merkten op dat alles mooi gesorteerd stond. Bij de snoepjes waren er plots wat smekende gezichtjes...alé dan, voor één keer.
Terug in de klas gingen we deze week aan de slag, want we wilden graag ook een winkel maken. Er werden centjes geknipt, rekken gebouwd met planken, producten geteld, gesorteerd en natuurlijk leerden hoe we iets moeten kopen in de winkel.
We leerden de producten juist sorteren, tellen en waarnemen. In de knutselhoek oefenden we ons knippen door streepjes codes na te maken. Elke dag groeide onze winkel door de vele meegebrachte producten... een buurtwinkel werd een supermarkt.
En dan plots;..was het geld op...tijd voor een geldautomaat. Via een stappenplan leerden we geld afhalen alleen vrees ik nu dat alle kleuters denken dat je altijd centjes kan gaan afhalen aan de geldautomaat ( Sorry)

Vrijdag sloten we dit thema af door samen alles op te ruimen. De supermarkt werd weer een kleine winkel die nog even mag blijven staan in de klas. We speelden samen blokkennamiddag en genoten nog van de verjaardag van Arthur.

Foto's te vinden op de site 

Volgende week gaan we van start met het thema " een beetje blij, een beetje bang, een beetje boos...ik lijk wel een kameleon in kleuren geel en roos'  (gevoelens)
Tot dan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten