vrijdag 13 september 2019

Thema ik ben ik, jij bent jij samen zijn wij wij

Thema
 'Rikki en zijn vriendjes!' 


Deze week hebben we gewerkt rond het thema vriendschap.
Gedurende deze week stond 'het samenwerken, samenspelen,...' heel centraal staan...

Maandag ontdekten we het prentenboek Rikki en zijn vriendjes. In het verhaal zagen we dat Rikki heel veel vriendjes heeft, dat Rikki een heel lief konijn is die zich bekommerd over een eenzaam konijntje en dat hij er van houdt om met iedereen te spelen, samen met de zwarte, witte, grijze en bruine konijnen.
Ook wij ontdekte deze week nieuwe vriendjes. We leerden elkaar beter kennen met verschillende spelletjes, maar ook door samen te spelen, samen te werken.  In de knutselhoek kleurden we elk een eigen Rikki.  Aan de hand van ons lichaam liedje konden we al goed ons zelfportret tekenen en al gauw beseften we dat iedereen anders is. Met de plasticine kaarten maakten we de gekste gezichten. 

Woensdag leerden we dat ook er goede en slechte vrienden zijn. Samen keken we naar een grote prent en kleefden de rode smiley en groene smiley juist. We beloofden elkaar dat we samen ons best zullen doen om dit jaar goede vrienden te zijn  in de klas en op de speelplaats. 
goede en slechte vrienden zoeken op de prenten en verwoorden

wortellopen en wortel-springen zoals Rikki in het boek 


We leren onze klasgroep sorteren: jongens-meisjes/ blond haar-bruin haar/ kleedje-broek/...
Donderdag leerden we vriendjes tellen, want niet iedereen kan in onze hoekjes spelen. We leerden de begrippen evenveel, herkenden enkele getalbeelden en telden via de telmachine. 

 Vrijdag leerden we dat we een goede vriend moeten leren vertrouwen. Samen gingen we op stap en speelden we blindemannetje.
 Op het einde van de week vierden we de vriendschap. Heel de week lang hebben we gewerkt aan een mooie vriendschapsketting door parels te rijgen. Op vrijdag gaven we onze vriendschapsketting aan een vriendje van de klas als teken van onze dikke vriendgroep. 
Tot volgende week. 


allemaal een mooie vriendenketting door iemand anders gemaaktGeen opmerkingen:

Een reactie posten