woensdag 11 september 2019

Onze eerste week

Op maandag morgen stapten er 16 flinke kleuters (Loïc komt er volgende week bij) onze klas binnen...een nieuwe klas, een nieuwe juf...even wat wennen. 

Via het verhaaltje "Karel gaat naar school" maakten we kennis met onze klaspop: KARELTJE. Net zoals in het boek vouwde ook juf papieren hoedjes. We mochten ons zelf gekozen symbooltje op kleven. 

We verkenden de verschillende hoekjes in de klas met hun juiste pictogrammen. We leerden aan de hand van een spelletje het juiste voorwerp in de juiste hoek leggen. Zo konden we tijdens ons opruimlied heel goed en juist opruimen. 
Aan de hand van een spelletje leerden we ook verwoorden wat er niet in een bepaalde hoek hoorde. 

Ook aan onze kapstok kwam er een symbooltje, zo heeft ieder zijn eigen kapstok. Om de symbooltjes goed te leren kennen speelden we samen een memorie spel en herkenningsspel


In de knutselhoek werd er ook al volop geëxperimenteerd: we schilderden ons reuze symbool in, drukten onze handjes af...en leerden we mooi onze stempel stempelen op papier .

Zoals je dus kan lezen, het was reeds een leuke drukke week met heel veel indrukken, afspraken en leuke dingen. En ja hoor…we zagen allemaal dat het goed was. Het wordt een tof jaar. tijdens een godsdienstmoment maakten we dan ook samen een mooi TOF hoekje in onze klas. 

De mooie leuke eerste week sloten we met alle kleuters samen af door er samen op te klinken met een lekker zelfgemaakt drankje.


Meer foto's te vinden op de site onder ' 2de kleuter'
Schol...op een nieuw jaar.

Groetjes Juf Griet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten